miercuri, 22 aprilie 2015

Referinţe critice

:
Ion Caraion: Cu talentul, Bârgău vine de la sine de acasă, bineînţeles, n-am nici un merit altul eu decât acela că mi-a fost dat să-l întâlnesc printr-o întâmplare, la un mement dat, şi să mă bucur de ea. Şi de el… Într-o descendenţă oarecare din Whitman, cu atât mai convingător cu cât relegă artificiile… Valeriu Bârgău comentează, descrie, divide în nuanţele ei destule, ascultă şi psihanalizează materia.
Ion Arieşanu: Un imaginativ eclectic, pus la răscruci, ca o giruetă mişcată de vântul desputelor interioare, poezia lui Valeriu Bârgău denotă o tulburare permanentă a fiinţei, ea neavând structuri nestatornice, ci o zbatere în căutarea soluţiei supravieţuirii. Supravieţuirea în tensiune. În dramă.
Traian T. Coşovei: Cunoscut ca poet, publicist şi critic literar, autorul  volumului „Generaţia ’80, precursori & urmaşi“ reuşeşte o radiografie obiectivă a unui fenomen literar major, care în două decenii a marcat „fizionomia“ literaturii contemporane româneşti.
Ioan Vieru: Atras de experienţele şi programele avangardei şi având o matură conştiinţă scriitoricească, Valeriu Bârgău reuşeşte în cărţile sale să-şi extindă cu supleţe teritoriul poetic mult peste cel al începutului editorial.
Dumitru Radu Popa: … cea mai mare parte a poemelor citadine sunt memorabile, invederând încă o dată forţa lui Valeriu Bârgău de-a plasticiza un spaţiu foarte material, a cărui exprimare în poezie nu e cu nimic mai puţin vrednică de preţ decât exprimarea ideilor abstracte“…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu